Handler om å se en stor ressurs

Det viktigste når jeg skal skrive noe her, ja sånn som nå som det er noe som fasinerer meg med en gruppe mennesker som er en stor ressurs.

Det er å ha kaffekoppen ved min side

Tidligere har jeg nevnt at før jeg fikk mitt hjerneslag hadde jeg sagt ja til å sitte i styret for en veldig god venn. I styret til Recovery og Tilfriskning R.o.T. Denne er dannet av rusmisbrukere og er for rusmisbrukere. Helt fantastisk, dette gir energi å få være med på.

(Link i logo)

For meg når høsten og vinteren nærmer seg starter jeg dagen med noe jeg har tro på at holder meg friskere og gir energi.

  1. En spiseskje Tran 2. Ett stort glass Biola Blåbær 3. Frokost med pappa 4. Gå en tur

Dette er min faste greie. Mens andre har sin…

 

 

Her for litt siden skulle jeg få være med på å arrangere miniseminar sammen med R.o.T, første gang vi skulle noe slikt. Jeg viste med sikkerhet at dette kom til å koste masse energi, jeg ville garantert være helt ferdig dagen etter, men dette er bare helt fantastisk moro. Jeg skulle få sitte på scenen å prate med en tidligere rusmisbruker som har vært helt rusfri i 8 mnd, og dette foran godt over 50 personer fra fagmiljøet innen rus og avhengighet i forskjellige kommuner.

 

Her forteller Jan Ivar (til venstre) i samtale med meg sin usminkede historie etter mange år som rusmisbruker

Her er min gode venn Marte Østmoe i samtale, og får noen gripende historier fra John Einar og Tommy

 

Vi hadde sendt ut invitasjoner også til aviser, slik at de hadde mulighet til å få noe positivt «stoff» i avisa si. MEN ingen kom

Derfor laget jeg i samarbeid med min gode venn Marte Østmoe en ferdig artikkel med bilder, sendte til alle lokalaviser, som ett tips til dem.

Tror dere de har satt det på trykk? Nei da

Da tenker jeg:

Jøss hvorfor gidder de ikke få en god story og hjelpe til å bygge opp noe bra?

Her er artikkelen. Håper du synes den er verdt å lese i hvert fall.

 

Vilje til liv

 Ikke løp etter oss! Det er fånyttig!

Dette var en av beskjedene fra tidligere rusmisbrukere til fagpersonell innen rus og avhengighet, pårørende og helsepersonell. Minikonferansen fant sted på Halen gård i Langesund i går og samlet til over 55 mennesker fra Sandefjord, Porsgrunn, Larvik, Skien og Bamble

Arrangement var i regi av R.O.T Recovery og tilfriskning, og en arena for møte mellom erfarne rusmisbrukere og erfarne behandlere. For hva er rett? Når skal man sette inn instansene? Svaret er tvetydig, for hver historie er unik. Noen rusmisbrukere har levd et dobbeltliv, både arbeidet og ruset seg, andre har fått stoff av foreldrene sine.

Når det er barn i faresonen er signalene tydelige: Ikke vent, til det er for seint, hvis det er mistanke om at barna er i faresonen, sett inn tiltakene allerede i barnehagen! Når barnet er blitt ungdom og ruser seg i en alder av 12 år, er det ungdommens trass som gjelder. Da er det ofte liten vilje til å snu. Da er ulykken allerede skjedd.

Rusmisbrukeren må ville snuoperasjonen selv, og uten denne viljen og uten tillit fra en trygg ruskonsulent kan være det som snur et menneske fra å være rusmisbruker til å leve et fullverdig liv. Et av spørsmålene i salen lød slik: Hvis rusen tok så mye plass i hverdagen, dag og natt, hva erstattet dere da rusen med?
Svar: Livet!

 

Hva synes du?

 

Håper dere skjønner at dette gir energi å være med på.

 

Ønsker dere en fin Lørdag

 

TA VARE

#blogg #recovery #avhengighet #rusavhengig #tilfriskning #rot #minhverdag #dønnærlig 

0 Delinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *