TRENING OG AKTIVITET, ELLER HYTTE PÅ FEIL PLASS?

Hva er det egentlig lover og regler er til for?
Jeg har en aktivitetsplan og jeg har ett mål for hver dag, hvordan løser jeg det?
Det er for så vidt mitt problem eller utfordring, joda, jeg vet det!
Det hadde bare vært så mye enklere om reglene kunne vært like for alle.
Som sykmeldt er det regler å følge. Det samme gjelder oss som går på arbeidsavklaringspenger.

Bra!

Eller?

Jo, jeg mener det, men jeg synes reglene må være til for at hver og en kan ha det bra. Bør ikke reglene veilede oss til en bedre livskvalitet som gjør at vi kan fungere så optimalt som mulig i hverdagen?

Slik er alle stier og veier nå om dagen. Litt «slitt»

Når målet mitt er å gå ca. 1 mil hver dag. Da er det ikke like moro. Nå er liksom turmulighetene litt ”slitt”. På hytta mi har jeg helt andre stier og veier å gå. Det er dessuten ikke glatt. Jeg kan ikke skylde på været hvis jeg føler meg daff. Jeg må ut! På hytta blir jeg derfor i bedre form og humøret er også på topp.

Slik kunne jeg hatt det om reglene tilsa det

Det er bare det at min hytte er i Spania, og ikke på fjellet i Norge. Reisetiden er nok den samme. Fra jeg går ut av min leilighet her i Norge til jeg går inn i min leilighet i Spania har det gått 4,5 – 5 timer.

Reglene sier at vi som er «ikke arbeidssøkende» ikke skal ha noen goder av å kunne reise ut av landet.
Men er ikke Norge en del av verden?
En del av EØS?

Hvilken forskjell gjør det på det norske samfunnet om jeg reiser til Spania eller «Hemsedal» (rent bortsett fra miljøskadene jeg forårsaker fordi jeg flyr)?

Så hva er egentlig forskjellen?

Handler det om at jeg legger igjen pengene mine i Spania og ikke i Norge? 

Hadde jeg hatt hytte på fjellet i den Norske fjellheimen.
Ja da kunne jeg reist dit, gått på ski koset meg foran peisen.

Det er bare det at jeg har valgt varmen, fordi jeg liker ikke vinter, snø, kulde og fyr i peisen.

Er ikke alle interessert i å heve livskvaliteten sin?
Når min livskvalitet og helse øker i Spania, men heller synker i «Hemsedal», da er det vel logisk at jeg heller går mine turer i sola og ikke på ski?

La debatten gå, Vi hørs
Ha en ærlig dag
Ta Vare……….

#blogg #hytte #aktivitet #arbeidsavklaring #sykmeldt #minhverdag #dønnærlig

24 Delinger

3 svar til “TRENING OG AKTIVITET, ELLER HYTTE PÅ FEIL PLASS?”

  1. Godt skrevet.
    I dag som grenser er åpne for alle så burde det vært det samme regelverket for alle . For at kropp og skjel skal fungere betyr varmen og klima enormt mye, mørketiden i Norge tar møtet fra noen og en hver så mange sliter nok ikke bare med en sykdom men også depresjon på denne tida av året.
    Helsa først er det noe som heter men ikke alle forstår hvordan vi som har helseproblemer kan ha det i hverdagen.

  2. Enig med Reidar.Det er vel viden kjent at vinter og mørke gjør noe med syken og energiområdet til mange av oss her nordpå. Så en en tur til varme og sol er vel bare bra for den det gjelder og ikke minst omgivelsene rundt. Få ladet batteriene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *